experitur

om vardagsäventyr och andra upplevelser

Om mig

Hej! Jag heter Mikke och bor i Jakobstad, Finland.

På den här bloggen är tanken att jag ska skriva om ett av mina stora intressen, nämligen friluftsliv. Jag kommer att skriva om allt från små vardagsäventyr och utflykter till fjällvandringar och prylar. Ja, för jag måste erkänna att jag är en riktig prylnörd när det kommer till friluftsprylar.

Mitt intresse för friluftsliv och natur har jag haft sen jag var liten. Mycket av det jag lärt mig om att vara ute har jag lärt mig när jag under min uppväxt var med i Friluftsfrämjandet (Sverige). Det har dock gått ett antal år sen jag var med där, men de upplevelser och erfarenheter jag fick med mig kommer jag alltid att ha nytta av när jag rör mig ute i naturen. Idag handlar mitt frilufsande bland annat om Geocaching, paddling, snöskovandring, fjällvandring och prylar. Jag är även medlem i Pedersörenejdens Korsbärare (PnKB), som är en lokal scoutkår här i Jakobstad. Jag har dessutom förkovrat mig i Friluftspedagogik och har numera några poäng i detta ämne.

Jag är även delägare i företaget Hajkbolaget som erbjuder upplevelser av olika slag i form av hajker, vandringar, paddlingar och utfärder i skog och mark.

Hör gärna av dig om du vill komma med ut på ett litet vardagsäventyr eller om det är något du funderar på.

Kanske det finns någon som undrar varför bloggen heter experitur? Jo, experitur är ett latinskt ord och kan översättas till erfarenheter eller upplevelser, och det är förhoppningsvis det som jag kommer skriva om här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s