experitur

om vardagsäventyr och andra upplevelser

En ensamvandring

Bland folk som känner till att man har ett friluftsintresse kan man ibland få frågor om lite allt möjligt. I många fall kommer frågorna när någon funderar på att köpa exempelvis ett par nya kängor, ett tält eller en sovsäck. Men igår fick jag en lite annorlunda fråga, nämligen om jag kan tänka mig att prata med en person som ska ge sig ut på en ensamvandring på Island mot slutet av sommaren. Oj, det lät intressant tänkte jag när jag fick frågan. Men jag måste säga att det blev än mer intressant när jag fick höra att personen inte har någon direkt erfarenhet av friluftsliv och vandringar. Så nu ska jag alltså diskutera och fundera med den här personen om utrustning och sånt som man bör tänka på när man ger sig ut på vandringar. Jag har förvisso ingen personlig erfarenhet av Island, med vandrat har jag ju gjort i både skogar, fjäll och alper, så förhoppningsvis har jag något klokt att komma med.

Jag måste faktiskt säga att jag tycker att det var riktigt roligt och jag blev otroligt glad när jag fick den här förfrågan. För en sak som jag verkligen tycker om är när jag kan dela med mig av mina erfarenheter och den kunskap jag har inom det här området. Man känner liksom en stolthet när man får en sån här fråga. Tänk att det finns någon annan som vill ta del av något som man själv tycker väldigt mycket om.

Självklart har jag inte all kunskap inom friluftsliv, utan det finns områden där jag har stora begränsningar. Ett sånt område är fiske där jag vet att det finns olika sorters spö och jag vet hur olika fiskar ser ut, men jag besitter ingen kunskap om hur, var och när det är bäst att fiska och vilket drag eller spö som man ska använda. Men nu råkar det vara så att jag känner en annan kille som råkar veta en hel del om fiske och då kan jag helt enkelt ta hjälp av honom om jag vill lära mig mer om fiske. Vilket också är tanken. Vi har faktiskt funderat på att utbyta tjänster genom han får lära mig om fiske i utbyte mot att jag följer med honom på en fjällvandring då jag har större erfarenheter av vandringar. Tanken är dessutom att det skulle bli en kombination av de både, att vi gör en fiskevandring helt enkelt.

Men nu ska jag nog gå tillbaka till frågan om solovandring på Island och fundera lite på vad man kan tänkas behöva för en sån tur.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s