experitur

om vardagsäventyr och andra upplevelser

En lyckad utfärd

Kl.8:00 på torsdagsmorgonen begav jag mig till scouternas kårlokal för att plocka fram all utrustning som vi skulle ha med på hajken. Och framåt halv nio dök två minibussar upp på gårdsplanen för att ta oss ut till Forsby, Pedersöre, där vi skulle tillbringa det kommande dygnet. Väl på plats ute i skogen satte vi igång med att resa militärtältet och göra i ordning själva lägerplatsen. Några av deltagarna hade tidigare erfarenheter av hajker och friluftsliv medan andra var nybörjare, men tillsammans fick vi upp tältet och kunde fortsätta med annat.

Efter bestyren med att få till själva lägerplatsen var det dags att förevisa Trangia-köken som skulle användas till dagens lunch. Ärtsoppa stod på menyn och till denna serverades även dagsfärskt bröd. Efter lunchen var det dags för en liten eldskola och sen fick några av dem testa att göra upp eld som användes för att koka vatten till kaffet. Man kan väl säga att timmarna flöt på med både det ena och det andra. En repbana sattes upp som de fick klättra på och sen var det dags för lite samarbetsövningar. Till kvällen bjöds det på korv, bröd och marshmallows (ja, det verkade finnas hur mycket som helst av den varan). Till kvällen tändes kaminen i tältet och en lista för eldvakterna gjordes upp. Själv sov jag mig igenom större delen av natten, men på morgonen fick jag höra att eldningen hade gått lite upp och ner under natten. Nu är det ju dock inte så lätt att hålla en jämn och bra temperatur om man inte är van vid att elda i en sån kamin, så jag förstår dem absolut om de tyckte att det var svårt.

Om jag får säga vad jag tycker så tycker jag i alla fall att det hela gick riktigt bra.  Även om några frös lite emellanåt så är min uppfattning ändå att de inte blev helt förskräckta av den här utfärden. Jag tror faktiskt att de hade riktigt roligt. En del åkte dessutom hem med nya kunskaper i bagaget då de bland annat fick möjligheten att lära sig hantera en yxa och göra upp eld.

För att hålla temperaturen uppe, varvades praktiska övningar med samarbetsövningar, repbanor och lekar av olika slag.

Annonser

Single Post Navigation

One thought on “En lyckad utfärd

  1. Maggi on said:

    HÄÄRLIGT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s